Jamaica, Karibien

Jamaica-
Jamaica – är ytterligare ett paradis på jorden – där brokighet i kultur & färger, glädje och egen livsfilosofi, rythm & rhum sammanfattar ganska bra vad det handlar om.

Jamaica – kan även sammanfattas med ”No problem”, ”Soon come”, cool, rasta, dread locks, ganja, Blue Mountain coffee, beaches, sunsets, Ricks café, Jerk.
Jamaica (eng. uttal /dʒə’meɪka/, sv. uttal /ja’majka/) är en önation ingående i Stora Antillerna i Karibiska havet, 234 km lång och som mest 80 km i nord–sydlig riktning. Ön ligger cirka 145 km söder om Kuba och 190 km väster om Hispaniola. /Källa Wikipedia

Vi besökte Jamaica i april 2002 och hade 2 fantastiska veckor där. I princip 30gr varje dag och när det varnades för regn – så kom det en mycket lätt liten skur på eftermiddagen. På denna resa gjorde vi inte som vi normalt vill och brukar göra. Vi hyrde ingen bil och åkte runt på ön. Dels vara våra barn ganska små, dels var vägarna i bedrövligt skick och trafikkulturen är mycket dålig på Jamaica. Att röka marijuana och andra gräsdroger och sedan köra bil hör nog inte till ovanligheterna.

Vi åkte med Västindienspecialisten men vet att bl.a. Deluxe Vacations också anordnar bra resor till Jamaica.
Här hittar du de olika hotell på Jamaica som Deluxe erbjuder, med resp. utan All-inclusive, för par, familjer med barn osv.

Deluxe Vacations anordnar även golfresor till Jamaica – för den som vill kombinera en härlig västindien semester med golf. Kan det bli bättre?