James Bond Island Thailland

James Bond Island är en av världens mest fotograferade öar. En dagstur till den berömda platsen kommer garanterat att bli en mycket speciell upplevelse och omgivningarna är överväldigande. Välj Ko Tapu, som är lättillgängligt, om du verkligen vill kunna skryta med ditt resmål.

Ko Tapu, som oftast kallas för James Bond Island, är ett mycket välbesökt turistmål som ligger i den väldigt vackra och exotiska Phang Nga-bukten som ligger mitt emellan Phuket och Krabi. Ön fick sitt smeknamn av att delar ifrån Bondfilmen ”Mannen med den gyllene pistolen” från 1974, med Roger Moore som den hemlige agenten, utspelar sig här. I filmen hade den onde karaktären Scaramanga, spelad av Christopher Lee, sin bas på ön. Både hängivna fans till James Bond och andra turister besöker ön varje dag.

Ön är 20 meter hög och står rakt upp ut havet. Dess natur ser ut att komma direkt ifrån sagornas värld och det är inte svårt att förstå varför James Bond jagar skurkar här. Ko Tapu är mycket vanligt förekommande på vykort och i reseböcker och det är en av Thailands mest fotograferade platser.

För flera miljoner år sedan så stod hela området under vatten och det som har blivit öar nu var korallrev på den tiden. De röda korallerna blev till kalksten och det är vad som har gett ön dess speciella utseende. Du ser och rör vid forntidens havsmassa – bara det är en vidunderlig och spännande tanke.

Du kan åka ut till ön på en större båt över dagen. Då har du tillgång till en guide som berättar dess fullständiga historia och du får möjlighet att fotografera James Bond Island från olika vinklar. Något kreativt som du kan göra är att sätta ihop ett fotoalbum utav de bilder du tagit kring ön. Det är en utmärkt present att ge till vänner som är nyfikna på den vackra omgivningen. På stränderna kring de andra öarna finns riktigt fina snäckor att fästa på albumets framsida.

Du kan även hyra en longtailbåt och ta dig ut och upptäcka den vackra omgivningen på egen hand. Snorklingen kring ön är fantastisk och det är även mycket vanligt att fiska där. På öarna kring James Bond Island finns det restauranger utav alla de slag så du kan göra en heldagsutflykt för att besöka ön och dess grannar. Det är därför lätt att åka till en annan ö för att luncha och sedan återvända till de fantastiska vatten kring Ko Tapu.

Det är riktigt värt att besöka James Bond Island. Dess omgivningar är svåra att beskriva i ord och måste upplevas.