Kamala Beach på Phuket

Kamala Beach har under flera år varit känd för att vara ett ställe för dom som vill ha lugn och ro. Och det är fortfarande
hit som många turister åker som vill njuta av stranden, god mat och fantastiska vyer men som gärna slipper ett hektiskt nattliv.
Även om Kamala mer och mer har blivit mer fartfyllt så är det fortfarande en hel del turister här som bor här en längre tid eller gärna äldre personer som kommer hit
för att spendera vintertiden med lite värme. Det är ju därför många lämnar kalla och gråmulna Sverige under Vinterhalvåret och reser till bla Thailand. För Sol- och badsemester är det många som vill ha och då passar det bra med Thailand.

Strandaktiviteter på Kamala

Så vad kan ni förvänta er av Kamala om ni åker hit, det beror lite på när ni åker hit och självklart vad ni är intresserade av.
För er som är intresserade av snorkling eller dykning så är det ingenting man gör från stranden. Självklart anordnas dykturer och snorkelturer ut till öar och andra stränder i närheten där det är finare att snorkla eller dyka.
Men vad som finns här är att ni kan hyra en jetski och åka ut och köra, tänk bara på att oftast så ingår inte försäkringar och det kan bli dyrt om ni råkar krocka.
Nästan som en självklarhet så erbjuds även parasailing. Och det tycker vi att ni gör helt rätt i att testa, det är verkligen vackert att titta ner på Kamala Strand och omgivning om ni tar en Parasailing tur.

För er som tycker om att surfa så är den norra delen av Kamalas strand bra för dom som vill surfa och det är inte helt omöjligt att se vågor som är 3 meter höga.
Är man lite mer erfaren surfare så finns det även ett ”point break”.

Rekommenderar inte att man simmar under lågsäsongen (alltså vår sommar) och var noggrann med att titta på flaggorna som varnar om man får/kan bada pga strömmar. Men detta är störst risk under vår sommar (dvs Maj-September)

Allmänt om Kamala

Något som är plus för de som funderar på att åka hit är att det finns en stor fin sandstrand och det är rätt så tyst och relativt isolerat. Finns ett stort utbud av restauranger och även goda möjlighet till vattensporter.
Lite negativt om Kamala är att det inte finns några publika toaletter på stranden, och även att ibland så är det oljud från dessa jet-skis som går att låna. Även så ska man inte simma i havet under lågsäsong då det ofta är kraftiga strömmar.

Det finns ett par sevärdheter i Kamala och det är Phuket Fantasea. Och det är en slags kulturell temapark. Där ni kan se uppträdande och annat trevligt, självklart går det att äta god mat här också.
Här kan ni se levande elefanter som är med i skådespelandet och fina miljöer. Detta är både någonting för barnen men även för vuxna som vill se ett fantastiskt Thailand med deras gamla traditioner och även få underhållning på samma gång.

Så Phuket Fantasea är en rekommendation att besöka även om ni inte bor i Kamala så är det fortfarande lätt att ta sig hit.

Det var allt från Kamala, vi kommer även snart att lägga upp fler bilder och hoppas att det är någonting som lockar er att just åka till Kamala Beach och även kanske att besöka Phuket Fantasea.