Kata beach på Phuket

Kata Beach är en av de större stränderna på Phuket och en av de mest välbesökta turistområdena på Phuket, åtminstone för oss svenskar.
Detta turistområde ligger på den västra sidan av Phuket ön och gör att det är ett helt fantastiskt ställe att vara på. Stränderna är som sagt långa och fina
och vattnet är klart, varmt och härligt.
Allting lockar verkligen turister hit som vill ha en stillsam och skön semester med många timmar på stranden.
Många av de turister som kommer hit under vår sommar (sensommar och tidigt sommar) alltså mellan maj och oktober är hitlockade pga surfningen.
Eftersom denna del av Phuket ligger på den västra sidan så blir det rätt så stora vågor här och det lockar en mängd surfare, men även dom vanliga solsökarna som vill ta det lugnt och ha en solig semester.

Men ska man vara helt ärlig så söker man sol och bad så är det mest lämpligt att åka hit under vår Jul (November till Februari/mars). Då är det som bäst väder, det regnar minst och är nästan som varmast.
Och åker man till Thailand så är det just oftast för att slippa vår trista och stundom gråa jul här hemma i Sverige.

Att göra i Kata Beach

Så vad finns det att göra i Kata Beach förutom då att vara på stranden. Jo det erbjuds en massa strandaktiviteter. Men det som är lite svårslaget om man åker till Kata Beach eller Thailand överhuvudstaget
är ju att gå på Spa eller kanske lära sig laga Thaimat. För dom lite mer våghalsiga så finns det Elefant trekking, då man åker ut i djungeln på en elefantrygg.
Självklart så finns även här närheten till dom flesta aktiviteter på Phuket (såsom Kobra Show, Paintboll, Gokart, Shopping och mycket mycket mer). Allt är bara i princip på taxiavstånd och det kostar inte särskilt mycket att ta sig runt.
Barnens Kata Beach
Så vad finns det egentligen att göra i Kata Beach för barnen. Det enda som verkligen finns på plats att göra förutom de vanliga strandaktiviteterna är Dino Park Mini Golf.
En minigolfbana som ligger mellan Kata och Karon Beach, precis i närheten till Marina Phuket Resort. Dino Park Mini Golf är en minigolfbana som är lite extraordinär. Här kan ni se eldsprutande drakar, en aktiv vulkan och även en mängd dinosaurier (Självklart inte levande utan statyer).
Allting gjort för att göra det så spännande som möjligt för de som spelar minigolf på banan. Helt klart att rekommendera om ni besöker Kata Beach.