Koh Similan Island Thailand

Dyka och snorkla vid Koh Similan Island

Ögruppen Koh Similian Island består av totalt nio öar. Alla är belägna nordväst om Phuket. Här finns underbara stränder och för dykaren är det ett paradis. Särskilt anmärkningsvärt är det stora utbudet på hajar som finns här i vattnet. Se upp när du badar och njut på avstånd när du dyker. Även på land erbjuder Koh Similian Island flera utflyktsmål och bra underhållning.

Koh Similian Island är beläget ca 90 kilometer nordväst om Phuket och består utav 9 öar. Öarna är kända för sina kritvita sandstränder och kristallklara vatten. Detta är den klart bästa platsen för dykning. Det mest anmärkningsvärda med Koh Similian Island är dess färgkontraster som består utav den klarblå himmelen, mörkgröna djungeln, svarta granitklipporna, turkosa havet och de kritvita stränderna. Hela idyllen tillhör Phukets vackraste.

Båtar går ifrån samtliga stränder under hela dagarna för dem som vill dyka och snorkla. Det erbjuds självklart möjligheter för att ta dykarcertifikat. Även om du inte vill dyka så är det en riktig upplevelse att åka med en båt då du kan se botten glasklart även vid 15 meters djup. Dykningen är mycket enkel då vattnet är så pass klart. Det är bara att glida runt under ytan och se det fantastiska undervattenlandskapet.

Den östra sidan utav Koh Similian Island består utav mjuka koraller och mindre fiskar i alla regnbågens färger. Dyker du på den västra sidan så blir vyerna helt annorlunda. Där är det granitklippor och undervattensgrottor som dominerar. Runt fullmåne så är strömmarna starkare och dykningen blir mer krävande. Oavsett vilken sida du väljer att dyka på så blir du garanterat inte besviken då bilderna av omgivningen är helt fantastiska.

Undervattensfotografer ifrån hela världen dyker runt Koh Similian Island på grund av den artrikedom bland fiskar som området bjuder på. Förutom de mindre fiskar som cirkulerar runt öarna så är det relativt vanligt att du stöter på jättesköldpaddor, leopardhaj och revhaj. Att göra en dagsutflykt med en liveaboard båt är att varmt rekommendera. Ledarna för turen visar de bästa dykplatserna och allting görs i ett lugnt tempo. Maten på båtarna är dessutom riktigt bra och det är definitivt en upplevelse även om du inte vill dyka.

Vill du stanna kvar på land så finns det mycket vackra parker du kan vandra igenom. En hel del exotiska djur finns att se och du kan även vandra över granitklipporna och genom grottor. Guidade turer finns att tillgå om du inte vill upptäcka öarna på egen hand.

Är du ute efter ett lugnare nöje så kan du tillbringa dagen på någon utav de vita stränderna. Solstolar och restauranger finns det gott om. En heldag på stranden med bad och god mat är ett stillsamt nöje som lockar många turister. På kvällen bjuds det även på en del underhållning bestående utav både sång och dans. Koh Similian Island är mycket sevärt och har du varit där så kommer du att minnas det för resten utav ditt liv.