Nai Harn på Phuket

Nai Harn ligger framför stranden Rawai på den södra sidan av Phuket och är en vacker bukt, som är ett sällsynt turistmål. Den svåra vägen lönar sig efter du belönas med klart vatten och en genuin Thailandskänsla. Trots sin avlägsna lokalisering är det inte trist i Nai Harn – här finns både marknad och mysiga barer för nattlivet.

Nai Harn är en liten bukt som är väldigt vacker men också väldigt obesökt utav turister. Anledningen till detta är att vägen dit är mycket svår. Du tar dig antingen dit via båt eller via en mycket slingrande väg. Det enklaste sättet att hitta dit är att be lokalbefolkningen om hjälp. Nai Harn ligger på den södra sidan av Phuket och är en av öns vackraste platser bestående utav branta bergssidor och klippor. Platsen är på grund utav den svaga turismen inte speciellt utvecklad och endast några mindre bungalowbyar och två hotell ligger där. I området finns även ett kloster som heter Samnak Song Nai Harn.

Kring Nai Harn finns det under dagarna en liten men vacker marknad som definitivt är värd ett besök. På marknaden kan du i huvudsak handla vävda tavlor, broderade kuddar, handgjorda dockor och liknande varor som thailändarna själva har gjort. En hel del mat finns också att köpa med sig, bland annat olika sorters lokala risvarianter och spännande såser.

Nattlivet kring Nai Harn är väldigt lugnt och består mest utav mysiga barer och caféer. Det mest populära stället heter Lorenzos och det är där de flesta av Nai Harns besökare samlas på kvällarna. Där kan du i lugn och ro ta en cocktail eller kaffe samtidigt som du lyssnar på kvällsunderhållningen som brukar bestå utav någon lokal talang som sjunger eller spelar. Har du barn med dig så är det inga problem att ta med dem ut på kvällarna.

Stränderna vid Nai Harn tillhör Phukets vackraste med dess kritvita och mjuka sand. Palmer ramar in stränderna och vart du än går så är omgivningen idyllisk. Längs hela stränderna finns det solstolar och till skillnad ifrån andra stränder på Phuket så brukar det inte vara några problem med att få tag i en solstol på Nai Harns stränder. Samtliga stränder bjuder på en hel del avkoppling, sol och vackra vyer.

På ena sidan av den stora stranden så rinner det ut en lagun med sötvatten och detta sägs vara Nai Harns vackraste plats. Där kan du se en hel del färgglada fiskar glida med och att ta med kameran är ett måste. Vill du uppleva lyx i Nai Harn så ska du besöka Meridien Yacht Club som är en populär samlingsplats för Phukets mest välbärgade människor.