Patong Beach

Såsom de flesta orter som ligger vid kusten i Thailand så var detta även en gammal fiskeort innan turisterna fann Thailand, Phuket och då Patong. Patong ligger på den västra kusten på ön Phuket. Årligen strömmar 100.000-tals turister hit för att njuta av några av Thailands finaste och trevligaste turistorter där Patong är en av dessa. Patong blev hårt drabbat under Tsunamin 2004 men det mesta (i princip allt) har restaurerats och renoverats och fräschats upp sedan tsunamin slog in på stränderna här den 26′e december 2004.

Att göra i Patong

Som vanligt så är det mycket solande och badande som turisterna gör här under dagen. Sedan eftersom Patong är en av de större turistorterna på Phuket så finns det mycket mer att göra här än i andra turistorter i Phuket. Nattlivet i Patong är svårslaget med andra ställen i Phuket. Och vill man shoppa så finns här mycket att shoppa och det finns ett par större shoppingcenter och även några mindre där man kan handla allting från Elektronik, Plagiat kläder, DVD och mycket annat.

Självklart finns här många skräddare som även kan vara behjälpliga till en billig penning att sy upp en kostym eller en fin klänning till damerna.

Men många åker inte bara hit pga shopping och andra aktiviteter utan det är mest stranden som lockar till Patong och Thailand. Och det kan man förstå när man kommer hit. Stranden är över 4 kilometer lång och här finns gott om plats för det mesta.

Många som åker till Patong kanske vill testa på att Dyka och det går flertal dykturer från Patong ut på andra öar och även andra ställen kring Phuket där dykningen är fenomenal. Vi rekommenderar att ni hittar de lokala PADI centren som finns längst Thaweewong. Bara följ gatan längst stranden så kommer ni hitta ett av Padi centret. Där kan dom hjälpa er med snorkelturer och även dykturer som arrangeras.

Annars så är det mycket vattensporter som kan testas på, ni kan hyra vattenskoter och ni kan även testa på att parasaila. Dvs att man åker upp (istället för ner ;) ) i fallskärm som är kopplad till en båt. Båtens hastighet gör att fallskärmen stiger och så får man blicka ner mot vattnet under en. En fantastiskt trevlig upplevelse för många som tycker om att se och som inte är höjdrädda dvs ;) .

Bangla Stadium i Patong

En av de större thaiboxnings stadium som finns på Phuket är Bangla Stadium. Bangla Stadium ligger i Patong och det är inte svårt att ta sig hit. Utan det är bara att ta en Tuk-Tuk så kommer ni lätt hit. Går ni längst strandpromenaden så kommer ni antingen bli erbjudna annonsblad som berättar när/var/hur och vilka thaiboxare det är som ska upp i boxningsringen. Annars så brukar det köra bilar längst strandpromenaden som skriker ut när matcherna går mm. Och är man i Thailand så kan det vara roligt att åtminstone en gång gå och se Thaiboxning. För att locka fler skandinavier att gå på dessa arrangemang så har dom oftast skandinavier/Europeer som är uppe och utövar Muay Thai. Oftast är det dom lokala thaiboxnings gymmen (Rawai Muay Thai, Dragon Muay Thai, Tiger Muay Thai) som har både sina elever och även ibland tränarna som går upp och slåss i ringen.

Så att gå och se på Thaiboxning kan vara en trevlig sak, kanske ?

Nattlivet i Patong

Eftersom Patongs nattliv är ett av de mesta aktiva på Phuket så kommer vi ha en speciell sida bara dedikerat för Nattlivet i Patong. Men tänkte vi skulle skriva lite om det här också.
Så leftar ni efter nattliv så bör ni testa att gå till Bangla Road. Här finns en hel del gogo barer, pubar, restauranger och flest antal diskotek.