Phuket i Thailand

Phuket har turistorter såsom Kata beach, Kamala beach, Karon Beach men även Phuket Town och Patong. Men det finns mer av Phuket och Phuket är omtyckt av många turister som kommer här årligen. Här kommer ni att hitta turistinformation just Phuket, vad det finns att göra om vad det finns för resmål på just Phuket ön.

Phuket är en ö belägen vid Thailands sydvästra kust och ett utav landets mest populära turistmål. Phuket är till största delen täckt av berg och dess bergskedja går ifrån norr till söder på öns sydvästra del. Ön är till 70 % täckt utav skog och sandstränderna är mycket välbesökta året om. De mest välkända och populära badstränderna är belägna på västkusten. De heter Kata Beach, Patong Beach och Karon Beach. Kata Beach är den mest barnvänliga och det är i huvudsak barnfamiljer som besöker den. Andra mycket vackra och välbesökta stränder är bland annat Kata Noi, Kamala Bay och Laem Singh. På samtliga av dessa stränder bör du vara ute i god tid på morgonen för att få tag i en solstol.

Tack vare att ön är ett så pass välbesökt turistmål så har Phuket landets högsta BNP. Efter turismen är gummiodlingen på ön den största anledningen till den goda ekonomin. Andra råvaror som driver Phukets handel är kokosnötter, cashewnötter, ananas, fisk och räkor.

De mest omtyckta turistmålen är bland annat Laem Promthep, som är en utsiktsplats där du kan blicka ut över havet och det vackra klimatet på ön. I Phuket Zoo kan du se bland annat apor, elefanter och tigrar; det finns även ett jättelikt akvarium med fiskar av alla de slag samt ett stort växthus där du kan se riktigt vackra orkidéer. Är du historieintresserad och vill roa dig så är Phuket Fantasea ett måste. Det är en show som är belägen på Kamala Beach. Showen handlar om Thailands historia och den är minst sagt storslagen. Samtidigt så kan du äta en god kvällsbuffé och dricka gott.

Vill du spela golf så är Phuket ett mycket bra resmål. Några av de bästa golfklubbarna är Blue Canyon Country Club, Laguna Phuket Golf Club samt Mission Hills Golf Resort & Spa där du efter avslutad runda kan gå till relaxavdelningen.

Är du ute efter att festa under ditt besök på Phuket så är Patong att föredra. Där finns en hel del barer och nattklubbar samt mycket unik underhållning. Karaoke och shower utav alla de slag är vanligt och i Patong finns det alltid något att göra. På Bangla Road och Soi Sunset hittar du de flesta barerna.

Tsunamin år 2004 skapade stora problem för Phuket, liksom i resten av Thailand. Minst 250 människor dog på ön och jättevågen förstörde en stor del av Phukets stränder. Idag har turistindustrin nätt och jämnt återhämtat sig ifrån tragedin. Detta betyder på inget sätt att Phuket inte skulle vara ett bra ställe för turister, snarare är det tvärtom att servicen har återgått till sin höga standard och utbudet av aktiviteter är fortsatt stort.

Flyg till Phuket

Phuket har en relativt stor flygplats så det är möjligt att boka flyg som går direkt hit från Europa. Så slipper man åka först till Bangkok för att sedan flyga ner till Phuket. Oftast så mellanlandar planen någonannanstans i världen innan dom kommer till Phuket.