Phuket Stad på Phuket

Staden Phuket är en stad som ständigt gror och utvecklas. Här finns internationell mat och små lokala marknader. Trots att staden har gamla anor är gatorna små och pittoreska; de nya delarna markeras genom ett stort klocktorn. Phuket stad är inte heller så populär bland turisterna och här kan du fortfarande uppleva det genuina Thailand.

Phuket stad har ca 70 000 invånare och växer sig bara större hela tiden. Detta mest tack vare handel och turism. Förr i tiden så var staden en viktig handelsplats för indier, malaysier, portugiser, araber och kineser. De reste dit för att byta till sig gummi och tenn. Detta speglar av sig i stadens stil då den är en blandning utav en hel del olika stilar och epoker.

Eftersom staden hela tiden utökas och utvecklas så ser man ofta många halvfärdiga byggnader kring gatorna. Trafiken är tät och trottoarerna smala, och ibland kan det vara svårt att ta sig fram igenom staden. Den nya och gamla staden är separerade utav ett jättelikt klocktorn. Det är generellt sett mindre turister i Phuket stad än på resten av ön. Så vill du träffa lokalbefolkningen och uppleva det genuina Thailand så är det rätt plats att besöka. Phuket stad är väldigt charmig med alla dess färger och dofter.

Staden är mycket rik på restauranger av alla de slag. Här står matställena på rad efter gatorna och du kan hitta mat i alla former och prisklasser. Du kan välja mellan klassiska thailändska maträtter såsom Tom Yum Kum, som är en räksoppa med citrongräs och andra färska råvaror, och Pad Thai, som är en nudelwok med en mängd olika grönsaker. Du kan även äta amerikansk mat då det finns en del olika kända hamburgerbarer eller andra matställen. Europeiskt går också att få tag i då vissa restauranger serverar bland annat pizza och pasta.

Ett måste för dig som är ute efter shopping är att besöka den lokala marknaden i Phuket stad. Där finner du allt inom frukt och grönsaker, kryddor och såser samt andra små delikatesser som torkad fisk och rostade nötter. Att ta en heldag på marknaden bara för att känna alla dofter och se alla vackra färgen är att varmt rekommendera. Om du blir hungrig så kryllar marknaden utav utmärkta lunchställen som serverar klassisk thailändsk mat till mycket bra priser.

Andra stormarknader som inte är inriktade på mat och thailändska råvaror är Tesco Lotus Mall som har en västerländsk prägel och är belägen norr om Phuket stad, och Big C som är en stormarknad i thailändsk stil där du hittar mycket roliga elektroniska prylar. De är även kända för att ha öns bästa sushi. Är du ute efter kläder av lite högre kvalitet så är Robinsson, beläget centralt i Phuket stad, det rätta varuhuset att besöka.