Rawai på Phuket

Rawai är en vacker strand som sträcker sig över flera resorter. Den har ett utbud som passar de flesta och även aktiviteterna som erbjuds är varierade. Både barnfamiljerna som ungdomarna på egen resa får plats här på stranden.

Rawai är en stor strand som består utav flera mindre resorter och bungalowbyar. Hit kommer alltifrån barnfamiljer till ungdomar som vill roa sig då stranden innehåller det mesta och det finns något som passar alla. Stranden är vackert inramad utav pinjeträd som ger skugga. Rawai är belägen bakom Nai Harns klippor.

De flesta som besöker Rawai gör det för den berömda maten. På stranden finns en hel del mindre matställen som serverar bland annat jätteräkor och kycklingwok. Strandens mest populära restaurang heter Rimley Seafood och där finns bokstavligt talat allt ifrån havet som är ätbart. Där kan du äta bland annat marinerat svärdfisk, stekt bläckfisk och friterade musslor.

Väster om Rawai ligger en populär klippa, dit besökarna brukar komma för att se på solnedgången, som heter Promthep Cape. Ifrån ön kan du hyra en longtailbåt under en halvdag. Dessa utflykter är att varmt rekommendera då du kan åka ut till en mindre och tom ö för upptäcktsfärd och snorkling. Vattnet vid stranden passar utmärkt för snorkling och undervattensvyerna är minst sagt vackra.

Strandens mest rekommenderade hotell heter Evason Phuket & Spa. Hotellet är högklassigt men ändå prisvärt. Frukostbuffén ska vara helt fantastisk med alltifrån friterade räkor till färska frukter cocktails. Ett stort bord med efterrätter finns också vid frukosten. En stor pool med en tillhörande bar finns i anslutning till hotellet. I baren kan du svalka dig med ett stort utbud av drinkar och cocktails och även alkoholfria alternativ som glassdrinkar och läsk. Smörgåsar finns att köpa i baren om du blir hungrig under dagen. En vackert inredd och väldigt kvalitativ middagsrestaurang finns på hotellet. Där kan du beställa såväl thailändsk som europeisk mat samt välja från en lång lista med viner ifrån världens alla hörn. På hotellets spa så kan du välja mellan att bara umgås på relaxavdelningen till att få en mängd olika behandlingar såsom kroppsinpackning och thaimassage.

Det finns självklart en hel del andra mycket prisvärda hotell kring Rawai och oavsett vad du letar efter i prisklass så kommer du garanterat att hitta ett passande alternativ. Vissa hotell är mer inriktade på spa och relax medan andra riktar in sig på nattlivet och erhåller tillhörande klubbar. Gemensamt för samtliga hotell är att de har frukostbuffé och mycket hjälpsam personal. Stämningen är genuint trevlig kring hela Rawai.