Resa till Berlin

På denna sida kommer du om en snar framtid att kunna läsa intressanta fakta och häftiga tips till platser i Berlin. Så om du planerar att resa till Berlin, kika in här för att hitta det som ger resan det där lilla extra!

Fakta om Tyskland
Tyskland är ett av Europas allra största länder och består av sexton olika delstater (Bundesländer). Huvudstad i Tyskland är Berlin, som även är Tysklands största stad med sina drygt 3 miljoner invånare. I hela tyskland bor det drygt 82 miljoner människor på en yta av 356 974 km².
Tyskland var en av initiativtagarna till bildandet av Europeiska gemenskapen, som har utvecklats till EU. Detta starka band till EU gör det även självklart att Tyskland har Euro som officiell valuta.
Tyskland ligger på samma tidszon som Sverige, vilket gör att du inte behöver ställa klockan när du reser dit.

Fakta om Tysklands floder
Tysklands största flod heter Donau och rinner ut i Svarta havet. Andra stora floder i Tyskland är Rehn, Elbe, Saale, Oder, Weser och Main.
Tyskland är ett väldigt rikt land med världens största exportekonomi. Man har även gett upphov till en mängd kända författare som till exempel Goethe, Herman Hesse och Günter Grass.
Idag är Tyskland ingen stor nation vad gäller musikexport, men annat var det förr. Tyskland har varit hem för några av världens största kompositörer i form av Bach, Wagner och Richard Strauss.
För dig som vill läsa mer fakta om Tyskland och dess statsskick, geografi, kultur och så vidare