Sevärdheter i Berlin

Berlin erbjuder en mängd trevliga utflykter och sevärdheter. Faktiskt så många att man lätt under en resa till Berlin spenderar halva tiden på en tunnelbanevagn påväg till nästa sevärdhet. Detta bör man självklart undvika, Berlin är stort nog att komma tillbaks till och upptäcka gång på gång.
Ett givet mål i Berlin är självklart östberlin där man verkligen kan känna historiens vingslag. Denna del av Berlin är lite mer pittoresk och spännande än många andra delar av Berlin, här hittar man kulhål i väggarna som på bilden här intill och det finns hundratals mysiga små kafén.
Östberlin är även väldigt trendigt idag och här flockas moderna klädesbutiker och trendiga barer.

Även om Berlin är fullt av historiska byggnader och liknande, är det ändå minnena från kriget som får mest plats. På bilden här till vänster ser vi till exempel den sönderbombade kyrkan i Berlins centrum. Staden har även fått ett relativt nytt förintelsemonument.

Jag kan rekommendera tekniska museumet för hela familjen. För grabbarna kan jag rekommendera Irish pub i Europacenter om ni gillar fotboll.
För damerna kan jag rekommendera KaDeWe köpcenter.
Bottenplan är det lukta gott (parfym).TV-tornet är ett mycket bra ställe att se Berlin uppifrån,men är ni där på sommaren glöm inte att beställa bord om ni ska äta på restaurangen.