Sevärdheter Sunny Beach

Den främsta sevärdheten i Sunny Beach är den lilla staden Nessebar som ligger vid den södra änden av stranden. Nessebar brukar kallas ”Svarta havets pärla” och den finns med på UNESCOS världsarvslista. Staden har en mycket rik historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. De första bosättningarna gjordes på en ö som idag är en halvö och Nessebars historiska centrum. Nessebar är mycket pittoreskt och en mängd kyrkor i varierande skick ligger utspridda längs stadens kullerstensgator.

Även om Sunny Beach är exploaterat med stora hotell finns det natur att uppleva. Den södra delen av stranden kan uppvisa stora naturliga sanddyner, något som är ovanligt vid Svarta havet. Bland sanddynerna växer många ovanliga växter och vissa av dem är till och med unika för det här området.

Varje år i juni hålls Gyllene Orfeus internationella festival för bulgarisk populärmusik i Sunny Beach. Detta är det viktigaste evenemanget i den bulgariska popmusiksfären.

Omkring 35 kilometer från Sunny Beach ligger Burgas som är Bulgariens fjärde största stad. Burgas är ett regionalt centrum för turism och kultur, med många museer och en internationell folklivsfestival.

Lite längre bort än Burgas finns den lilla staden Sozopol, som inte många turister har upptäckt. Sozopol har behagliga stränder, men är också ett center för kultur. Staden har en filmfestival i september och många konstnärer har gjort den till sitt hem.