Stranden Sunny Beach

Stranden i Sunny Beach vid Svarta havet är Bulgariens mest kända turistdestination. Sunny Beach är Bulgariens mest populära turistmål och stranden är den främsta anledningen till detta. Stranden vetter huvudsakligen mot öster och möter bukten utanför med en lätt krökning. Själva strandremsan är nästan 8 kilometer lång och bredden varierar mellan 30 och 60 meter. Vattnet är rent och en frisk bris brukar svepa in från de närliggande bergen. Det finns heller inget tidvatten eller farliga fiskar vid Sunny Beach. Den guldaktiga sanden är finkornig och ger man sig ut i vattnet märker man att det långgrunt.

Högsäsongen på stranden i Sunny Beach är maj till september och under den här perioden är vädret mycket solsäkert. Man räknar med att det regnar i genomsnitt en dag i veckan under sommarsäsongen. Vattentemperaturen i maj är omkring 15 grader men den ökar snabbt och håller sig över tjugogradersstrecket fram till september. Förutsättningarna för att sola säkert i Sunny Beach är goda tack vare det ordenliga ozonlagret. För den som vill vara mer aktiv finns det gott om vattensporter att pröva på vid stranden i Sunny Beach. Vid strandens utkanter finns rev under vattnet och här bör man vara försiktig.

Det finns gott om faciliteter som underlättar för strandens gäster. Badvakter är stationerade var hundrade meter och med lite större intervall finns läkarstationer. Flaggor används för att signalera om det är tillåtet att bada. Grönt betyder ok, gult betyder att man ska vara försiktig och rött innebär att man inte får gå i vattnet.