Sunny Beach

Sunny Beach, eller Slantjev Brjag som orten heter på bulgariska, är den populäraste och mest kända turistorten i Bulgarien. På sommaren lever hela orten upp och tar emot tusentals besökare medan den under vintermånaderna mest påminner om en spökstad med sina ungefär 500 invånare. 

Etablerandet av Sunny Beach skede 1958 då Bulgarien var en nära allierad till Sovjetunionen. De första semesterfirarna i Sunny Beach var till stor del ryssar och det kommunistiska arvet märks än idag i de äldre hotellens betongarkitektur. När östblocket föll samman började fler tyskar resa till Sunny Beach och på senare tid har orten lockat många turister från Storbritannien, Skandinavien och även Serbien.

Infrastrukturen för turister är väl utvecklad i Sunny Beach. Det finns mer än 100 hotell och över 150 restauranger. Shopping finns i Sunny Beach för den som vill handla, men orten är kanske mest känd för sitt hämningslösa nattliv. Priserna är låga och sommarens fester på de många diskoteken i Sunny Beach lockar ungdomar från hela Europa.

Sunny Beach har även mycket att erbjuda för barnfamiljer. Stranden är mycket ren och säker för barn. Trafiken är begränsad och det är inga problem att ta sig fram till fots eller med cykel. Det finns många aktiviteter för de yngre, bland annat sportevenemang, barndisco och vattenparker.

Den som vill ägna sig åt sport hittar ett digert utbud i Sunny Beach. Det finns en yachtclub som erbjuder segling och i stort sett alla andra vattensporter är representerade. Tennis och ridning är två andra specialiteter i Sunny Beach.